Litiumioniakku käyttöinen henkilönostin- Mitä pitää tietää?

  Artikkeli

Tutkimusten mukaan sähkökäyttöisten henkilönostinten kysyntä on huomattavasti kasvanut viimevuosina. Lisääntyvien päästö- ja äänisäädösten myötä, dieselkäyttöisten nostimien hankinta on laskenut työmailla ympäri maailman. Sähkökäyttöiset nostimet toimivat lyijyhappo- tai litiumioniakuilla. Vaikka molemmat vaihtoehdot ovat puhtaampia ratkaisuja dieseliin verrattuna, litiumioniakku käyttöinen henkilönostin on tehokkaampi, huoltoystävällisempi ja kestävämpi.

Litiumioniakut

Litiumioniakku on uudelleenladattava akkutyyppi, joka käyttää litiumioneja luodakseen sähkövirran. Kaiken kaikkiaan litiumtekniikalla operoivat työkoneet toimivat hyvin samalla tavalla kuin dieselkäyttöiset, mutta päästöttömästi. Korkeamman vääntömomentin ansiosta litiumioninostimella on parempi kiipeämiskyky ja on siksi tehokkaampi haastavassa ja epätasaisessa maastossa.

Litiumioniakkukäyttöiset koneet ovat myös hiljaisia ja vaativat pitkän elinkaarensa ansiosta vähemmän huoltoa kuin lyijyhappo akut. Hiljaisuus ja päästöttömyys auttavat työmaasäädöksien noudattamisessa ja pitkä elinkaari vähentää omistamisesta aiheutuvia kustannuksia.

Lyijyhappoakut vs. litiumioniakut

Perinteiset lyijyhappoakut ovat tavallisesti halvempi vaihtoehto työkoneisiin, kuin litiumioniakut. On kuitenkin tärkeää huomata, että litiumioniakut omaavat suuremman energiatiheyden, sekä ovat tehokkaampia ja pidempikestoisia kuin lyijyhappoakut.

Tehokkuutensa ansiosta litiumioniakut kestävät voimakkaampaa lataustehoa ja latautuvat siksi nopeammin, kuin lyijyhappoakut. Mitä lähempänä täyttä latauskapasiteettia lyijyakku on, sitä hitaammin sitä pitää ladata, jotta akku ei ylikuumene.

Litiumtekniikalla toimivan nostimen ylläpito

Diesel käyttöiset nostimet vaativat säännöllistä ylläpitoa kuten toistuvaa öljyn ja suodattimen vaihtoa, sekä ajoittaista huoltoa ja korjausta parhaan toimintakyvyn varmistamiseksi. Jokaisen huollon ja korjauksen lopputuloksena on tuottavuuden menetys ja häiriöaika.

Myös lyijyhappoakut vaativat säännöllistä kunnossapitoa optimaalisen toimintakyvyn ylläpitämiseksi. Tämä kasvattaa helposti koneen kustannuksia. Litiumioniakuissa huoltovälit ovat pitkiä ja säännöllistä ylläpitoa ei tarvita, minkä vuoksi ne ovat huomattavasti edullisempia omistaa.

Litiumioniakku nostimen ominaisuudet

Litiumioniakku käyttöiset nostimet luovat tehokkaan ja sujuvan käyttökokemuksen työntekijälle.

Litiumioniakku käyttöinen nostin latautuu nopeammin (5-8h) ja kestää lataamatta huomattavasti kauemmin, kuin lyijyhappoakku. Nopeudesta ja työmäärästä riippuen litiumtekniikkaa käyttävä malli voi toimia yhdellä latauksella jopa viikon.

Akkukäyttöiset nostimet tuovat maastokelpoisuuden uusiin ulottuvuuksiin nopeuden, kiipeämiskyvyn sekä vääntömomenttinsa ansiosta. Lisätietoja litiumioniakku käyttöisistä nostimista löydät täältä.

Litiumioniakku käyttöiset nostimet Simeriltä

Snorkel SL30RTE

SL30RTE tuottaa hiljaista, mutta tehokasta suorituskykyä vaikuttavien neliveto-ominaisuuksien kera. Speed Level-nostin sisältää automaattisen itsetasauksen kaltevilla pinnoilla ilman tukijalkoja. Nostinta voidaan ajaa lava ylhäällä. Mäennousukyky on jopa 50%.

Snorkel SL26RTE

SL26RTE on tunnettu erinomaisesta stabiiliudestaan myös epätasaisella alustalla automaattisen rungontasauksen ansiosta. Sen jatkolava antaa myös mahdollisuuden ulottua monenlaisiin paikkoihin.

Snorkel S3970RTE

Kevyt ja kompakti S3970RTE – nostin on käyttökelpoinen rakennusten välisissä ahtaissa tiloissa tehtävissä ulkotöissä. Erinomaisen maavaran ja oskilloivan akselin ansiosta se selviytyy vaikeistakin pintojen vaihteluista. Vakiovarusteena automaattisesti tasaavat tukijalat ja 1,2 m työnnettävä jatkolava.

Lisäksi tarjoamme muiden merkkien päästöttömiä vaihtoehtoja


Ota yhteyttä:


Tommi Kolehmainen
Henkilönostin myynti, coo
tommi.kolehmainen@simeri.fi
+358 20 770 5811
WhatsApp