Salmisaaren Kiipeilyareenaan uusi Leguan 190

  Referenssit

Salmisaaren liikuntakeskukseen avautui vuonna 2009 Kiipeilyareena. Kiipeilyareenalta löytyy 3 000 neliömetriä kiipeilyseinää kahdessa eri kerroksessa ja sen korkein kiipeilyseinä on jopa 29 metriä. Kuten kaikkia muitakin rakennelmia, myös kiipeilyseinää on huollettava. Kiipeilyseinän huoltamista vaikeuttaa sen korkeus ja koko. Oikeanlaisten välineiden avulla huoltaminen voidaan toteuttaa turvallisesti ja viipymättä. Henkilönostimien avulla käyttäjä pääsee luotettavasti ja turvallisesti haluamaansa korkeuteen ja näin kiipeilyseinän huolto sujuu moitteetta.

Salmisaaren Kiipeilyareenalla oli kymmenen vuoden ajan omistuksessa Dino 180 XT nivelteleskooppinostin, jonka avulla päästiin vaivattomasti käsiksi korkeaankin kiipeilyseinään. Henkilönostimille täytyy kymmenen vuoden iässä tehdä perusteellinen tarkastus ja Dino 180 XT nostimen tarkastus lähestyi vauhdilla. Henkilönostin oli saatava huoltoon ja tilalle uusi nostin seuraaviksi kymmeneksi vuodeksi. Vaihto-operaatiota ei helpottanut Kiipeilyareenan epäkäytännöllinen sijainti. Kiipeilyareena nimittäin sijaitsee Salmisaaren liikuntakeskuksen sisällä, josta ei helposti saa suurta nostinta kuljetettua ulos.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty

Toimintasuunnitelman tekeminen oli keskeisessä asemassa, jotta projekti saatiin toteutettua mahdollisimman vaivattomasti ja turvallisesti. Suunnitteluvaiheessa pohdittiin, miten kuljetetaan Dino 180 XT henkilönostin pois Kiipeilyareenalta ja tuodaan tilalle uusi Leguan 190 henkilönostin. Eri vaihtoehtoja verrattiin toisiinsa ja lopulta päädyttiin siihen, että nopein sekä edullisin ratkaisu on purkaa Salmisaaren jäähallin ja Kiipeilyareenan välinen seinä.

Yhdessä parempia tuloksia

Toimintasuunnitelmaa oli toteuttamassa Powerlift ja Simeri. Simerin huolto kävi edellisenä päivänä purkamassa poistettavan henkilönostimen mahdollisimman kompaktiin muotoon, jotta se saataisiin helposti nostettua Kiipeilyareenalta jäähallin jään päälle. Nostimesta poistettiin muun muassa tukijalat.

DIno purettu

Seuraavana aamuna Powerlift oli valmiina koitokseen. Powerliftillä oli käytössä kaksi mininosturia, jotka olivat sijoitettu Salmisaaren jään päälle. Kahden nosturin voimilla saatiin vanha Dino 180 XT henkilönostin pois Kiipeilyareenasta ja nostettua uusi Leguan 190 henkilönostin sen tilalle.

DinoLeguan

Maltti on valttia

Koko operaatio sujui hyvin ja saumattomasti. Etäisyyksiä ja mittoja seurattiin jatkuvasti. Työntekijöiden kanssa kommunikoitiin ja varmistettiin, että kaikki osaavat sekä tietävät suunnitelman eri vaiheet. Operaation tärkein elementti oli rauhallisuus. Jokainen askel tehtiin rauhassa ja turhalta kiireeltä vältyttiin.

Nyt Leguan 190 henkilönostin on uusilla tyytyväisillä omistajilla ja Kiipeilyareenan seinä on laitettu paikoilleen. Vaikeissa olosuhteissa sijaitsevien henkilönostimien huolto vaatii erikoista osaamista sekä huolellista suunnittelua. Simeri osaa kokemuksellaan auttaa asiakasta kuin asiakasta löytämään ratkaisun ongelmiinsa.

 

leguan 190