Yrittäjän päivä 5.9 – Miten Simerin tarina syntyi?

  Artikkeli

Tänään torstaina 5.9. juhlistetaan yrittäjän päivää. Tämän päivän aikana juhlistetaan kaikkia Suomen yrittäjiä, jotta he voivat tuntea ylpeyttä saavutuksistaan ja unelmiensa toteuttamisesta. Me Simerillä haluamme jakaa meidän tarinamme siitä, mistä kaikki lähti ja miten olemme päässeet tähän pisteeseen. Haastattelimme yrityksen perustajaa Pekka Kolehmaista.

Idea Simerin perustamisesta lähti, kun Pekan edellisellä työnantajalla oli tarve lasinhuoltolaitteille sekä henkilönostimia maahantuovan yrityksen jälkimarkkinoinnille. Pekka katsoi parhaaksi lähteä yrittäjän polulle ja perustaa oman yrityksen. Nimeen Simeri päädyttiin, kun Pekka asteli asianajajan toimistoon, laittoi silmät kiinni ja osoitti sormella valmiiseen yritysten nimilistaan.

Läheisten tuen avulla yritys näki päivän valon. Pekan isä antoi pojalleen noin 16 000 markan pääomalainan, jonka jälkeen Simeri pääsi vauhtiin. ”Iso kiitos Leksalle, Simerin ensimmäiselle työntekijälle, alun mukanaolosta ja luottamuksesta”, kommentoi Pekka Kolehmainen. Läheisten tuella ja luotolla on yrittäjän elämässä suuri merkitys. He antavat henkistä tukea ja voimaa matkan varrella.

Illat valuivat töiden parissa ja välillä myös paperihommissa. Simeri pääsi kunnolla vauhtiin, kun Suomen talous lähti nousuun. Työmäärä kasvoi ja Simeri pääsi palkkaamaan uusia taidokkaita työntekijöitä, jotka omalla ammattitaidollaan auttoivat yritystä kehittymään.

Vuosien jälkeen kova työ vihdoinkin palkittiin, kun Simeri aloitti itsenäisesti toimimaan henkilönostimien parissa. Asiakkaiden tarpeita kuunneltiin ja vahvistettiin huoltoa sekä toiminnallisesti että alueellisesti. Simeri aloitti myös käytettyjen henkilönostimien myynnin ja löysi sattumalta luotettavan kumppanin putoamissuojajärjestelmiin. Siitä lähtien Simerin liikevaihto on noussut hyvään tahtiin, uusia ammattilaisia on palkattu ja toimintaa on kehitetty jatkuvasti.

Yrittäjyys voi olla hankalaa, mutta myös antoisaa. ”Suomessa yrittäminen on yrittämistä siinä missä muuallakin, se on asennekysymys, vastuun- ja riskinkantoa, hyvällä hetkellä antoisaa ja tuottoisaa mutta huonoilla hetkillä raskasta, selkeän epäselvästi säännösteltyä sekä lain että verottajan puolesta, mutta rehtiä. Oleellista lienee, että asioita voi itse kehitellä ja vaikuttaa”, sanoo Pekka Kolehmainen.

Simeri on kulkenut pitkän matkan ja ehtinyt palvella montaa tyytyväistä asiakasta. Me teemme tätä meidän asiakkaitamme varten ja olemme nauttineet joka hetkestä! Kaikille Suomen yrittäjille ja niille, jotka harkitsevat yrittäjyyttä, Pekka haluaa lähettää toivotuksen:

” Luottakaa omaan tekemiseen, tehkää asiat kerralla ja kunnolla ja muistakaa että kaikki rahat siellä tilillä ei todellakaan ole sinun.”

 

Yrittäjän päivä